Bezoek ons I Sing Zang podium - kom luisteren en kom zingen!

ZING MEE MET ORFEO SCRATCH TIJDENS DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL

Deze zomer organiseert het Delft Chamber Music Festival in samenwerking met Kwekers in de Kunst en Krashna Musika het
Orfeo Scratch
concert. Dit scratchconcert wordt uitgevoerd in de Aula van de TU Delft op woensdag 31 juli 2019.

Projectkoor
Voor het projectkoor zijn wij op zoek naar amateur zangers die binnen twee dagen onder leiding van dirigenten Rick Schoonbeek
en Boudewijn Ruigrok delen uit de opera
Orfeo ed Euridice van Christoph Willibald Gluck willen instuderen. Lijkt het jefantastisch om samen met o.a. sopraan Anne Martha Schuitemaker (Euridice) en sopraan Julieth Lozano (Amore), de musici vanKrashna Musika en professionele festivalmusici op te treden voor publiek? Geef je dan op bij onderstaand mailadres.

Programma
Stuk:
Orfeo Scratch van C.W. Gluck
Solisten: Anne Martha Schuitemaker, Julieth Lozano
Orkest: musici van Krashna Musika, aangevuld met professionele festivalmusici
Projectleiding en directie: Rick Schoonbeek, Kwekers in de Kunst
Directie: Boudewijn Ruigrok

Kosten
Deelname kost € 45. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Lunch zelf meenemen.
Deelnemers ontvangen 50% korting op een entreekaartje voor het prachtige concert door l’Arpeggiata in de Oude Kerk in Delft
op woensdag 31 juli aansluitend aan
Orfeo Scratch.

Repetitieschema Concert Locatie
27 juli 2019 10:00-17:00 uur 31 juli 2019, aanvang 19:00 uur Aula TU Delft (repetities + uitvoering)
28 juli 2019 14:00-17:00 uur
31 juli 2019 17:30 uur Generale

Aanmelden projectkoor
Wil je deze kans om te zingen tijdens het Delft Chamber Music festival niet mislopen? Meld je dan voor 28 juni 2019 aan door
een mail te sturen naar
tanja@kwekersindekunst.nl o.v.v. van je naam, adres, postcode, mailadres en stemsoort (sopraan, alt,tenor, bas).

Toegangskaarten
Concertkaarten kosten € 15,- en kunnen online gekocht worden via www.delftmusicfestival.nl.

SCALA
Scala in Hoofddorp is een open podium voor solisten voor goede amateur zangers. Er wordt overwegend opera, operette en musical gezongen,
maar zingt u Jazz, Ballads,  luisterliedjes of kleinkunst bent u ook van harte welkom om dit te laten horen, alles akoestisch. Scala in Hoofddorp heeft elke scala middag fantastische pianisten die u begeleiden.  U neemt u bladmuziek mee, liefste de blaadjes aan elkaar geplakt of in een boek/map, zodat deze voor de pianist makkelijk handelbaar is op de pianostandaard

 Alle solisten gaan  weer met veel plezier voor u 8 elke 3e zondagmiddag van de maand vanaf 14:00 uur en de kosten voor deze gezellige middag is maar €5,-. (voor zangers en luisteraars)   Kom en geniet de hele middag onder het genot van een lekker drankje aan je eigen tafeltje van alle solisten

voor meer informatie kan u ook kijken op www.scalahoofddorp.nl

of mail naar scalainhoofdorp@gmail.com

 

Mvg Theodora Fraterman 


Kwekers in de kunst zoekt zangers voor Aïda aan zee

Na het overweldigende succes van Carmina Burana brengt Festival Classique wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand: Aïda aan Zee. De strandopera wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor samengesteld projectkoor van maar liefst 300 personen dat de koorpartijen voor zijn rekening zal nemen. De voorstellingen vinden plaats op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019 en zullen door ruim 3.000 man publiek worden bezocht.

Mannenstemmen
Het projectkoor van Aïda aan Zee vereist een goede balans tussen zangers en zangeressen. Inmiddels is het projectkoor ruim voorzien van zangeressen. Festival Classique is dan ook op zoek naar zangers om het koor te compleet te maken. De koorrepetities starten op maandag 4 maart. Onder de bezielende leiding van Rick Schoonbeek en Boudewijn Ruigrok van Kwekers in de kunst worden wekelijks twee repetities gehouden: op maandagavond in stadsdeel Scheveningen en dinsdagavond in de Binckhorst. De eerste repetities richten zich puur op de muzikale aspecten en later komen daar de regie-instructies bij.

Groots en meeslepend
Giuseppe Verdi schreef Aïda in 1871 en sindsdien is de opera wereldwijd een succes. De opera speelt zich af in een woestijn tijdens een oorlog tussen de twee grote Afrikaanse rijken uit de oudheid: het Egyptische en het Ethiopische rijk. Dat het strand dé ideale locatie is, behoeft geen betoog. Haar populariteit heeft Aïda mede te danken aan de spectaculaire Triomfscène, waarin Radames in Egypte als held wordt onthaald na zijn overwinning op de Ethiopiërs. Naast deze grootse kant kenmerkt Aïda zich ook door de intieme momenten waarin de persoonlijkheden van de karakters op indrukwekkende wijze tot hun recht komen.

Nieuwe versie
Speciaal voor Aïda aan Zee is een nieuwe versie gearrangeerd door Marijn van Prooijen. De lengte van de originele opera is daarbij teruggebracht van drie uur naar 75 minuten. Het verhaal blijft intact en kan zich meten met het origineel. De nieuwe versie bevat veel koorscènes, uiteraard ontbreekt de beroemde Triomfscene niet. Aïda aan Zee wordt geregisseerd door David Prins. Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer sopraan Kelly God, tenor Marcel Reijans, bas-bariton Jaap Sletterink en bas-bariton Pieter Hendriks. De muziek wordt uitgevoerd door een 12-koppig orkest, bestaande uit een mix van een klassieke en moderne instrumenten, zoals strijkers, blazers, elektrische gitaren en een Foley artiest.

Aïda aan Zee is een initiatief van Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater. Meer informatie en inschrijven voor het projectkoor via www.festivalclassique.nl


 


p zondag 24 maart aanstaande houd ik weer eens een uitgebreide

Mendelssohn Muziek Middag

t.h.v. K. Stoker, Weteringkade 70, 2515 AR Den Haag.

[NB de tram stopt vrijwel voor de deur en het is vrij parkeren na aanmelding]

Hiervoor is iedereen die zich daarvoor aanmeldt vrij om iets van Mendelssohns muziek te komen uitvoeren

of om die alleen te komen beluisteren.Solozang alleen uit het hoofd a.j.b.

 

Naar aanleiding daarvan heb ik een project(je) opgezet om het leuke Gute Nacht mit Eya Poppey koor,

nr 3 uit de Midzomernachtsdroom o.a. dan te doen.

De bladmuziek ligt voor je klaar.

Er zijn minimaal 6 repetities op de komende donderdagen van 18u30 tot ca 19u45 à 20u00

in principe in kamer 1 aan de Raamweg 36, 2596 HN Den Haag

 

Voel je ervoor om mee te doen, laat me dat dan weten en ook welke partij je misschien al eens eerder hebt gedaan?

 

Geef het me ook even door als je iets anders wilt doen

m.b.t. Mendelssohn of zijn zus of als je iemand anders ervoor weet.

 

Graag tot binnenkort,

 

Helmi Verhoeven

Wilgeneiland 22

2285 JR  Rijswijk

070 393 6182   ook voice mail

06 8579 0156    uitluitend sms

haverha@casema.nl

 

optredens bij derden ------------------------------------

Aïda aan Zee 

Beste zanger/zangeres,

 

Je ontvangt deze mail omdat je eerder hebt meegewerkt aan een productie van Kwekers in de kunst

of hebt aangeven dat je belangstelling hebt voor deelname aan een volgende productie.

 

Na het overweldigende succes van Carmina Burana brengen Festival Classique en Kwekers in de kunst wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand:

 

Aïda aan Zee 

 

De strandopera wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor samengesteld projectkoor van maar liefst 300 zangers en zangeressen. En daar kun jij aan meedoen!

Voor deelname hoef je geen auditie te doen. Iedereen die van zingen houdt, kan zich inschrijven. Dus je kunt de mail gerust doorsturen naar belangstellenden.

 

 

Aïda aan Zee

Giuseppe Verdi schreef Aïda in 1871 en sindsdien is de opera een enorm succes. Speciaal voor Aïda aan Zee is een nieuwe versie gearrangeerd door Marijn van Prooijen. De lengte van de originele opera is daarbij teruggebracht van drie uur naar 75 minuten. Het verhaal blijft intact en kan zich meten met het origineel. De nieuwe versie bevat veel koorscènes, waaronder de beroemde en spectaculaire 'Triomfscene' waarin Radames in Egypte als held wordt onthaald na zijn overwinning op de Ethiopiërs.

 

Aïda aan Zee wordt geregisseerd door David Prins. De muziek wordt uitgevoerd door een 12-koppig orkest, bestaande uit een mix van een klassieke en moderne instrumenten, zoals strijkers, blazers, elektrische gitaren en een Foley artiest. Aïda aan Zee wordt geproduceerd door Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater.

 

Begeleiding

In aanloop naar de voorstelling krijg je intensieve begeleiding van professionals bij het instuderen van de muziekstukken en daarnaast training in stemvorming en spel. De wekelijkse repetities bereid je thuis voor met behulp van een mp3-bestand met ingezongen partijen. De muzikale leiding is in handen van Kwekers in de kunst. Kwekers in de kunst maakt en begeleidt maakt al vele jaren muziektheaterproducties waaronder de vissersopera Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en de Carmina Burana tijdens Festival Classique 2018.

 

Data repetities

We gaan iedere week repeteren. De repetitieavonden op maandag starten op 18 februari, van 20.00 – 22.00 uur en vinden plaats op een locatie in stadsdeel Scheveningen. De repetitieavonden op dinsdag starten 19 februari, van 20.00 – 22.00 uur, locatie Binckhorst (adressen volgen). Je kunt bij inschrijving kiezen op welke dag je wilt repeteren. Het complete repetitieschema inclusief locatie verschijnt binnenkort op de websites van Festival Classique en Kwekers in de kunst.

 

Data generale en voorstellingen

10 juni 2019, 19.00 – 23.00 uur: repetitie strandlocatie

11 juni 2019, 21.00 – 23.00 uur: voorgenerale

12 juni 2019, 21.00 – 23.00 uur: generale repetitie

13, 14 en 15 juni 2019, 21.00 – 22.30 uur: voorstellingen

16 juni 2019: slecht weer/succesoptie

 

Kick-off

Op maandag 18 februari 2019 vindt de kick-off plaats van 20.00 tot 22.00 uur (locatie in stadsdeel Scheveningen, adres volgt). Tijdens deze avond stelt het artistieke team zich voor en vertelt over de productie en de werkwijze van het project. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Kijk ook op de website: https://www.festivalclassique.nl/nl/aida-aan-zee

 

Aanmelden

Enthousiast? Schrijf je hier in.

 

Bij inschrijving kun je kiezen naar welke repetitieavond je keuze uitgaat. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Van repetitieavond wisselen kan altijd. Anders dan voorheen betaal je nu direct bij aanmelding.

 

Twijfel je nog?

Twijfel je nog over deelname? Kom dan naar de kick-off op 18 februari! Graag wel even aanmelden voor de kick-off.We starten deze avond met het instuderen van een van de stukken om je te laten ervaren wat de werkwijze is. Deelname aan de kick-off is kosteloos en vrijblijvend. Je kunt je daarna nog inschrijven. 

 

Voorwaarden

Bijdrage voor deelname is € 50,- per persoon.

Door inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden, deze vind je hier.

 

Ooievaarspas

Ben je in het bezit van een Ooievaarspas? Dan geldt een gereduceerde bijdrage. Neem contact op met Festival Classique via 070 – 38 34 230 of festival@festivalclassique.nl voor meer informatie.

 

Graag tot ziens bij de Aïda!

Tanja Schwerdfeger

 

www.kwekersindekunst.nl

voorheen Dario Fo, ondernemers in de kunst

 

Beste zangers

Vrijdag 25 januari is er weer een CantinaZangPodium avond.
Onze gastdocent op die avond is: Hans Pieter Herman:

Bariton Hans Pieter Herman studeerde solozang
aan het Sweelinck Conservatorium van
Amsterdam en aan Northwestern University in de
VS. Hij werd onderscheiden met verschillende
prijzen en studiebeurzen. Hij is een veel
gevraagd opera- en concertzanger. Voor zijn
vertolking van Haushofmeister in Ariadne auf
Naxos werd hij door THE NEW YORK TIMES
omschreven als Highly Engaging.
Hans Pieter zingt regelmatig recitals en concerten
in Nederland, Frankrijk en de VS en is als
freelance korist verbonden aan o.a. De Nationale
Opera & Ballet te Amsterdam en L’Opéra
National de Lyon. Naast het klassieke repertoire geeft hij ook regelmatig
succesvolle cabaret voorstellingen in New York.
Hij geeft privé zangles in Amsterdam en maakt(e) tevens deel uit van
verschillende faculteiten waaronder: IVAI Tel Aviv (2014), Canto Vocal
Programs, Opera Studio Les Maîtres Sonneurs in Toulouse. Ook gaf hij
masterclasses voor de Vrienden van het Lied, het Conservatorium Van
Amsterdam (2016) en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag
(Maart & December 2017).
Meer informatie is te vinden op hanspieterherman.nl

Je kunt je nu opgeven en bladmuziek digitaal meesturen. Mark Wyman is de pianist van de avond.

hartelijke groet

-- 
Anneke Heinz
stichting Cantina Vocaal
de Wittenstraat 43
1052 AL Amsterdam
0206811843
 
 

KWEKERS IN DE KUNST

 

Goedemiddag,

 

Hopelijk heb je mooie feestdagen gehad en heb je nu de drukte achter de rug is zin in iets heel anders.

 

Als je je nog niet hebt aangemeld attenderen we je graag op onze operascratch op zaterdag 12 januari 2019. 

In één dag studeren we met elkaar onderstaande operawerken in en 's-avonds geven we samen met het residentieorkest een concert in het Zuiderstrandtheater. Tussendoor is er de mogelijkheid om gezellig met elkaar te eten.

Na inschrijving ontvang je een link naar je de MP3-bestanden waarmee je thuis kunt repeteren.

We zingen van papier, je hoeft dus niks uit het hoofd te leren.

 

Tijdens de scratch wordt bekend gemaakt welke opera we in juni we uitvoeren op het strand tijdens Festival Classique en start de inschrijving hiervoor.

 

Het repertoire

 

Verdi - Trovatore Vedi! - Le fosche notturne spoglie (Zigeunerkoor)

 

Verdi - Nabucco - Va pensiero (Slavenkoor)

 

Verdi - Aïda - Gloria all’egitto (Triomfmars)

 

Bizet - Carmen - Votre toast (Toreador)

 

Bizet - Carmen - L'amour est un oiseau rebelle (Habanera)

 

Mascagni - Cavalleria Rusticana - Gli aranci olezzano (Openingskoor)

 

Mascagni - Cavalleria Rusticana - Regina Coeli (Paaskoor)

 

 

Zin om mee te doen? 

Via deze link kan je een deelnemerskaartje kopen.

We hebben al veel aanmeldingen van mensen die eerder meezongen met de Carmina Burana afgelopen juni, Harde Handen, Satyagraha, de Driestuiversopera en andere producties. We kijken er naar uit om (weer) met jullie te werken.

 

Stuur door naar vrienden

Ook mensen die geen koorervaring hebben kunnen zich aanmelden. Voor hen is er extra begeleiding, dus voel je vrij om belangstellenden te wijzen op de mogelijkheid tot deelname. Je kunt deze link doorsturen

 

Publiek

Uiteraard is publiek van harte welkom bij het concert 's-avonds in het Zuiderstrandtheater.

Koop een kaartje

 

 

Fijne jaarwisseling en hopelijk tot ziens in het nieuwe jaar!

 

Rick, Boudewijn, Wilma, Emi, Els en Tanja

Kwekers in de kunst

 

 


 

‘Een liefdevol woord kan drie wintermaanden verwarmen.’ 

(Japans gezegde)

 

Bij Valentijnsdag wordt vaak gedacht aan zonneschijn, rozenblaadjes en romantische uitjes in de buitenlucht, maar het valt elk jaar weer op 14 februari, midden in de winter. Het lijkt ons interessant om die twee thema’s te rijmen; liefde en de winter. Op het eerste gezicht misschien wat tegenstrijdig, koud tegenover warm. Maar brengt de winter ons niet vaak dicht en warm bij elkaar? Hebben we niet veel meer behoefte aan een warme omhelzing in de koude wintermaanden?

 

We nodigen je graag uit om mee te doen met het Valentijnsconcert van Kwekers in de kunst: Zilte Zoenen 4 op 14 februari 2019.

 

We hebben, vinden wij zelf, een mooi programma samengesteld en kijken ernaar uit om aan de slag te gaan.

 

De repetities zijn vanaf 1 november wekelijks op donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur

Op donderdag 27 december 2018 is er geen repetitie.

Kosten voor deelname bedragen € 100,-

De ooievaarspas biedt 50% korting.

Na de tweede repetitie ontvang je van ons een mail met alle gegevens die nodig zijn voor de betaling van de deelnemersbijdrage.

Als de deelnemersbijdrage een probleem is kan je contact met ons opnemen, dan zoeken we naar een oplossing.

 

We repeteren in de Blauwe Loods, Scheveningen. Kranenburgweg 203 (tegenover het Zuiderstrandtheater). 

Je kunt parkeren voor de deur op het parkeerterrein. De toegangsroute is gewijzigd. De in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich aan de Hellingweg, te bereiken via de Kranenburgweg (aan de noordkant van het Verversingskanaal). 

 

Zin  om mee te doen?

Meld je aan via Tanja@kwekersindekunst.nl.

Voel je vrij om deze mail door te sturen naar belangstellenden.

Als je je eerder al had aangemeld ontvang ik graag nog even een bevestiging.

 

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een uitnodiging voor de eerste repetitie op donderdag 1 november.

Als je vragen hebt horen we het graag.

 

Goed weekend,

Tanja Schwerdfeger

 

Kwekers in de kunst

voorheen Dario Fo, ondernemers in de kunst

www.kwekersindekunst.nl


 

Beste zangers en supporters,

 

Aanstaande vrijdag begint ons nieuwe zangseizoen weer op de vertrouwde plek (Arie Biemondstraat 103, 1054 PD). Wij hebben er zin in en je kunt je nog opgeven om te komen zingen!

 

De zaal is open vanaf 19:30 uur en het programma begint om 20:30 uur. De pianist van de avond is Sjoerd Brouwer. Als je door hem begeleid wilt worden, graag de bladmuziek naar bovenstaand mailadres.

 

Graag tot vrijdag!

 

Namens het bestuur VPA, Lucien Nix 

 

 

 

IMG_1031.jpg

 

Met hartelijke groet,

 

 

Cora den Oudsten

06 - 558 63 705


L.S.

Verzoek om onderstaande oproep op te nemen op uw website (toezegging werd hiervoor gedaan op het UIT Festival van Den Haag)

 

PROJECTZANGERS GEZOCHT
 

Op 13 april 2019, 20.00u, voert het koor Hagacantare de Lukas Passion van J.S.Bach uit in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen.

Als je wilt kun je aan dit concert meedoen als projectzanger. We repeteren dit concert vanaf januari op elke dinsdag van 19.45 tot 22.00 uur in de Maranathakerk.

Interesse: mail dan naar hagacantare@gmail.com of bel 06-13830024 of 06-51389857. Of kom gewoon eens kijken.... geen enkele verplichting.

De repetities worden gehouden in de Maranathakerk, Tweede Sweelinckstraat 156, Den Haag; goed bereikbaar met openbaar vervoer. 

De deelname als projectzanger kost €50,- voor de hele periode. 

 

Wil je het koor al een keer meemaken bij een uitvoering: op zondag 4 november hebben we ons najaarsconcert in de Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 79, Den Haag. We voeren koorwerken uit van Liszt, Mendelssohn, Rheinberger en Schubert. 

Kaarten in de voorverkoop € 15,-

www.hagacantare.nl

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Annemiek Waterborg

Vice-voorzitter Hagacantare
 

- projecten -------------------------------------podia elders ----------------------------------