Bezoek ons I Sing Zang podium - kom luisteren en kom zingen!


 

Projecten en concerten elders

 

La Nozze di Figaro

 

Zelf nooit getrouwd geweest, maar dan toch al  minstens 10 keer met Figaro!!! ( dieptepsychologie?)

Mijn rol als dienstmeisje in de Bruiloft van Figaro, een komisch stuk van Mozart, mag nog 2 keer, vlak voor mijn 63ste verjaardag.

Het is Internationale Vrouwendag 8 maart en we spelen in Harderwijk, Catharina Kapel. Klooster 1 Harderwijk. daar, waar onze spreekstalmeester Hessel Nentjes vandaan komt. 

 

Het stuk is KOMISCH, MOOIE MELODIEN, MOOIE STEMMEN, EMANCIPATORISCH IN DIE 17DE EEUW.Ook nu nog is er een me too verhaal gaande. De Baas en het Meisje.

 

 8 maart, 15.30 uur.  Catharina Kapel. Klooster 1, 3841 EN Harderwijk.  

15 maart, 15.00 uur. Rie Theater. Franse Steeg 6, 3441 CW Woerden

 

10 euro, beperkte plaatsen, graag even mail of tel . om te reserveren.

12,50 euro Woerden. Klein theatertje, zoooo lief...
 

 

-- Klik hier voor affiche--

 

Met hartelijke groet,

 

 

Cora den Oudsten

06 - 558 63 705

 

 

6 en 7 maart 2020 - Beethoven & tijdgenoten / Workshop voor zangers

Beste zangers, zangeressen en andere geďnteresseerden,

 Graag maken wij jullie attent op een nieuwe workshop van Forum Vocaal, Beethoven & Tijdgenoten, op 6 en 7 maart 2020 in de Maaskamer in Rotterdam.

Volgens tijdgenoot en criticus Rochlitzt zou Beethoven beweerd hebben Ich schreibe nicht gerne Lieder.
Desondanks componeert Beethoven 79 Deutschen Sologesänge waar later nog eens 14 liederen bijkomen in zijn Gesamtausgabe en nog eens 16 eerdere niet uitgeven liederen. Daarnaast is Beethoven net als Haydn, Hummel en Weber ook actief in het schrijven van volksliedbewerkingen voor stem en trio: hij schrijft niet minder dan 164 Schotse, Ierse, Welshe en Italiaanse volksliederen.
Oók liederen, aria’s en vocale ensembles van tijdgenoten als, Zelter, von Gluck, Haydn, Salieri, en Cherubini zullen ons de overgang van de 18e naar de 19e eeuw, de overgang van Klassiek naar Vroeg-romantiek, doen ervaren en zijn meer dan welkom.

 Met hartelijke groet,
 Joost van der Linden & Mariët Kaasschieter

 Forum Vocaal
tel: Joost van der Linden  010 4845945  tel: Mariët Kaasschieter 06 22668732 
info@forumvocaal.nl     www.forumvocaal.nl
www.facebook.com/forumvocaal.nl

 

 

300 zangers en zangeressen gezocht
Festival Classique en Kwekers in de kunst zijn op zoek naar zangers en zangeressen voor het projectkoor. Iedereen die van zingen houdt, kan zich inschrijven. Op 17 februari 2020 vindt de kick-off plaats, waaraan koorleden vrijblijvend kunnen deelnemen om de sfeer te proeven.
De koorrepetities starten op 9 en 10 maart 2020. Onder de bezielende leiding van Rick Schoonbeek en Boudewijn Ruigrok van Kwekers in de kunst worden wekelijks twee repetities gehouden: op maandagavond in de Binckhorst en op dinsdag in Scheveningen. De eerste repetities richten zich puur op de muzikale aspecten en later komen daar de regie-instructies bij. Deelnemers kunnen zelf kiezen of zij op maandag of dinsdag willen repeteren. De deelnemersbijdrage voor het hele project is € 99,- inclusief bladmuziek. De Ooievaarspas biedt 50% korting (nog onder voorbehoud!). 

Inschrijven
Meer informatie en inschrijving voor het projectkoor via
Tanja@kwekersindekunst.nl

Wil je weten hoe een strandopera tot stand komt en hoe de koorleden daarbij betrokken worden? Bekijk via deze link de TV-registratie die de NTR heeft gemaakt van Aida aan Zee, de strandproductie van Festival Classique 2019.